Europa confirma que a Espanya existeix una anomalia en la seva taxa d’interinitat, que és excessivament alta. Hi ha un abús de temporalitat, conseqüència de l’escassa oferta pública d’ocupació i de la paralització durant anys dels processos d’oposició. Espanya, com a Estat, té el deure de solucionar-ho adaptant la seva normativa.

A les Balears les oposicions de juny 2022, són per places de reposició dels anys 18-19-20 i s’oferiran un total de 796 places, 326 pel cos de professors, i 470 pel cos de mestres. Sent només places de reposició, està previst que el sistema d’accés sigui el RD 276 de 2007.2, 3 i 4 bolles per part teòrica, part pràctica i l’exposició, on les proves són eliminatòries.

Aquest sistema d’accés suposa una passa enrere respecte de les darreres convocatòries, des de CCOO ens vàrem negar en les Meses Sectorials, i hem insistit per esperar a les novetats pactades amb el Ministeri per modificar el sistema d’accés per oposicions amb proves més simplificades i no eliminatòries, un nou sistema que estarà aprovat aviat, i que lluitarem perquè sigui també d’aplicació al juny de 2022.

Per les oposicions de 2023 i 2024, es trauran unes 3000 places corresponents a places de reposició del 21 i 22 i a la taxa d’estabilització de la reducció de la temporalitat per sota del 8%.

D’aquestes places s’estima que el 20% compliran els requisits per ser adjudicades extraordinàriament mitjançant un concurs de mèrits extraordinari, al qual podran optar els i les interines que compleixin els requisits.

El restant 80% de les places s’adjudicaran per concurs oposició, amb el nou sistema d’accés extraordinari amb 3, 4 i 5 bolles per part teòrica i una exposició, amb proves no eliminatòries i major pes de l’experiència al concurs.

Clica aquí per veure el document i tenir accés a tota la informació…

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad